Non-bake cheesecake med rabarberkompot

DSC_0336 copy1Lige nu er det én af mine favorittider på hele året, for der er nemlig rabarber her og der og allevegne. Ikke mindst rabarber i mit køkken og rabarber i min mave.

Jeg elsker virkelig rabarber. Det kan bruges i så mange forskellige sammenhænge, og smagen er på en finurlig måde også meget alsidig. I nogle desserter tilføjer rabarber det søde element, og i andre desserter kan rabarber give et syrligt touch. Man kan selv skrue op og ned for rabarbernes syrlighed og sødme ved at tilføje mere eller mindre eller sukker. Ønsker man det mere syrligt kan man endda også tilføje citron- eller limesaft.

I dag skal jeg spise denne lækre cheesecake til dessert og jeg glæder mig helt vildt, for jeg har allerede smugspist lidt, så jeg ved, at den er noget så lækker. Det er virkelig en skøn og frisk kage der får mig til at tænke på sol og sommer!
Inspiration til kagen har jeg fundet hos the-broken-bread.com.

Ingredienserne i denne opskrift passer til en rektangulær tærteform på 11×35 cm, eller en rund springform med ø ca. 21 cm.

DSC_0317 copyDSC_0348 copyIngredienser til rabarberkompot
1 bundt rabarber (ca. 6 stængler)
0,5 dl vand
3 spsk kokossukker (jeg har brugt kokossukker fra Urtekram)
3 spsk alm. sukker
En knivspids salt
1 Bourbon vaniljestang, eller 2 alm. vaniljestænger
Har du ikke kokossukker kan du sagtens bare bruge 6 spsk alm. sukker

  • Rens rabarberne, skær dem i stykker á ca. 1 cm og læg dem til siden.
  • Hæld vand, kokossukker, alm. sukker og salt i en gryde, og kog det op ved svag varme.
  • Split vaniljestangen, skrab kornene ud og smid både stang og korn ned til sukkervandet.
  • Når sukkeret er helt opløst i gryden tilsættes rabarberstykkerne.
  • Så snart det begynder at koge skrues ned for varmen, så det simrer. Lad det simre i ca. 8 minutter og rør lidt i det en gang i mellem, så rabarberne brydes.
  • Når rabarberkompotten er færdigkogt slukkes for varmen. Hæld det i en lufttæt beholder og stil det på køl.

Add water, sugar, and salt to a saucepan set on medium heat.

Next, split vanilla bean, remove seeds and add to the sauce pan.

When the sugar has fully dissolved, add chopped rhubarb.

As soon as the contents come to a boil, reduce heat immediately, and simmer for about 8 minutes, or until the contents resemble a thick applesauce like texture. You will likely need to use a spoon to break up the rhubarb about half way through its simmering time.

Once Mixture is ready remove from heat, and placed in a sealed container and chill. The mixture will thicken as it cools. Store in the refrigerator for up to a week.

– See more at: http://the-broken-bread.com/2014/03/mini-creme-fraiche-cheesecakes/#sthash.J84qDR4x.dpuf

·1/4 Cup Water ·4 Tablespoons Evaporated Cane Sugar ·Pinch Salt ·1 Vanilla Bean, Split in half – See more at: http://the-broken-bread.com/2014/03/mini-creme-fraiche-cheesecakes/#sthash.J84qDR4x.dpuf
·1/4 Cup Water ·4 Tablespoons Evaporated Cane Sugar ·Pinch Salt ·1 Vanilla Bean, Split in half – See more at: http://the-broken-bread.com/2014/03/mini-creme-fraiche-cheesecakes/#sthash.J84qDR4x.dpuf
·1/4 Cup Water ·4 Tablespoons Evaporated Cane Sugar ·Pinch Salt ·1 Vanilla Bean, Split in half – See more at: http://the-broken-bread.com/2014/03/mini-creme-fraiche-cheesecakes/#sthash.J84qDR4x.dpuf

Ingredienser til cheesecake
225 g Digestivekiks
120 g smør
300 g flødeost
1 spsk + 1 tsk honning (jeg har brugt HELT’s honning med havtorn)
½ tsk vaniljeekstrakt
1 knivspids salt
1,5 dl crème fraîche (jeg har brugt 18%)
Fintreven skal fra 1 øko. lime
1 spsk flormelis

  • Knus kiksene til fine krummer. Det kan enten gøres i fx en foodprocessor eller ved at lægge kiksene i en pose og banke med en kagerulle. Hæld krummerne i en skål.
  • Smelt smørret og bland det i krummerne.
  • Fordel krummeblandingen i bunden af en springform beklædt med bagepapir og tryk det godt sammen. Stil formen i fryseren (eller i køleskabet hvis der ikke er plads i fryseren) og fortsæt med at forberede ostemassen.
  • Pisk flødeosten enten med håndmikser eller i en køkkenmaskine med k-spade i 1-2 minutter ved medium hastighed, indtil flødeosten er luftig.
  • Sluk for piskningen og tilsæt honning, vaniljeekstrakt og salt. Rør indtil der ikke længere er klumper i massen.
  • Tilsæt flormelis, limeskal og crème fraîche og rør rundt indtil massen er glat og ensartet.
  • Tag kiksebunden ud af fryseren/køleskabet og hæld osteblandingen over i bunden. Stil kagen i køleskabet i 2-3 timer indtil den har sat sig.
  • Inden servering toppes cheesecake’en gavmildt med den lækre rabarberkompot.

Velbekomme❤

13 thoughts on “Non-bake cheesecake med rabarberkompot

  1. Uhm hvor ser den lækker ud og det lyder da som den mest fantastiske cheesecake – og nem også. Tak for tippet, den vil jeg prøve at lave. Mine rabarber er dog alt for langsomme, jeg kan ikke vente på at nye og flere stængler dukker op😉

    • Rabarberne er lidt langsomme om at komme frem – også her i København. Heldigvis er de at finde i supermarkedet indtil jeg kan høste dem selv🙂 Sender dig mange glade hilsner

  2. Åååååhhhhhhhh hvor kunne jeg godt spise sådan et stykke eller 2 LIGE NU!! Tak for opskriften, der bliver afprøvet ved først givne lejlighed;-)

  3. Den ser lækker lækker ud – kan den med fordel laves aftenen før? Altså hvis man nu skal bruge den til frokost dagen efter?

  4. Den ser lækker lækker ud🙂 Kan den laves aftenen før? Altså hvis man skal bruge den til frokost?

    • Hej Suzan
      Den kan sagtens laves dagen før. Jeg anbefaler bare at du først lægger rabarberkompotten ovenpå lige inden servering.
      De bedste hilsner herfra🙂

  5. Hejsa,
    den flotte aflange form du har brugt har jeg ledt og ledt efter – kan du huske hvor du har fundet din? Jeg synes det bliver meget flotte kager/tærter man kan lave i den facon🙂 Og tak for super lækker og inspirerende blog🙂

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s