Vaniljecupcakes med kirsebær

DSC_0788 copyMin gode veninde havde fødselsdag her i weekenden, så jeg greb med det samme muligheden for at tilbyde lidt bageassistance. Ikke overraskende greb bageprojektet om sig, og pludselig havde vi planer om at bage Gateau Marcel, gulerodscupcakes, choko/espresso-whoopie pies (lavet på samme opskrift som disse cupcakes) og vaniljecupcakes med kirsebær. Det var en vaskeægte bagefest!

Jeg har en helt fantastisk opskrift på vaniljecupcakes med creamcheese-frosting, og da julemåneden snart står for døren fik vi en idé om at vi ville kombinere basisopskriften med lækre kirsebær. Vi lagde et enkelt fint kirsebær i hver lille cupcake, og så brugte vi lidt kirsebærsirup til at smagstilsætte frostingen. Hold nu op hvor var det bare godt, det er bestemt en cupcake-opskrift jeg kommer til at bruge igen!

DSC_0786 copyDSC_0770 copyJeg har brugt kirsebær fra Amarena Fabbri, som man kender på den dér smukke blå/hvide krukke fra supermarkederne. Disse kirsebær er oplagte at bruge, da de smager guddommeligt, og samtidig også ligger i en kirsebærsirup som kan bruges til så mange lækre ting – jeg brugte lidt til at give frostingen kirsebærsmag, og så dryppede jeg et par dråber over nogle af de færdige cupcakes så man rigtig kunne se den flotte røde sirup-farve.

Det flotte porcelæn er venligst sponsoreret af Anne Black, og er af serien “Tilt”.

Ingredienser (ca. 12 stk almindelige eller 24 stk mini)
120 g hvedemel
140 g sukker
1½ tsk bagepulver
En knivspids salt
40 g smør, stuetemperatur
1,2 dl mælk
1 æg
¼ tsk vaniljeekstrakt
Korn fra ½ stang vanilje
12-24 kirsebær fra Amarena Fabbri eller lign.

  • Forvarm ovnen på 170 ºC.
  • Mel, sukker, bagepulver, salt og smør røres sammen i en skål indtil det er godt blandet sammen, og konsistensen bliver “sandet”.
  • Tilsæt langsomt halvdelen af mælken under omrøring.
  • I en anden skål piskes ægget med vaniljeekstrakt, vaniljekorn og den resterende mælk.
  • Mens der røres hældes æggeblandingen langsomt i melblandingen. Pisk indtil dejen er ensartet og fin og stop med det samme – pas på ikke at “overpiske” dejen.
  • Dejen fyldes i nu cupcakeforme. Husk kun at fylde formene ⅔ op så der er plads til at dejen hæver når den kommer i ovnen.
  • Læg et enkelt kirsebær på hver cupcake – du behøver ikke trykke kirsebærret ned i dejen, da det vil synke lidt under bagningen.
  • Bag cupcakes’ne i 20-25 minutter for almindelige cupcakes, og lidt kortere tid hvis du bager mini-cupcakes.
  • Når cupcakes’ne er færdigbagte skal de afkøles fuldstændig før frostingen sprøjtes på.

Creamcheese frosting
300 g flormelis
50 g usaltet smør, stuetemperatur
125 g Philadelphia, koldt
Evt: En lille smule kirsebærsirup
Evt: Pynt med pastafarve og krymmel

  • Flormelis og smør piskes sammen indtil blandingen er ensartet og “sandet”.
  • Tilsæt den kolde creamcheese og pisk videre ved medium/høj hastighed indtil konsistensen er lys og luftig. Pas på ikke at “overpiske” frostingen – det gør den flydende.
  • Tilsæt en smule kirsebærsirup og smag til. Tilsæt mere sirup indtil du er tilfreds med smagen, men pas på ikke at tilsætte for meget så frostingen bliver for flydende.
  • Tilsæt evt. en lille smule pastafarve til frostingen for at få fine farvenuancer.
  • Hvis frostingen ikke skal bruges med det samme, skal den stilles i køleskabet. I så fald skal den lige piskes hurtigt igennem igen inden brug.
  • Frostingen fyldes på sprøjtepose og sprøjtes smukt på cupcakes’ne.
  • Dekorer evt. slutteligt med krymmel.

Velbekomme!

3 thoughts on “Vaniljecupcakes med kirsebær

  1. Pingback: Ugens små glæder |

  2. Tænker at skulle bage disse lækre cupcakes til juleaften, vil gerne være godt forberedt og derfor gerne bage dem evt. dagen før. Hvordan opbevarer man kagerne og frosting bedst, så det er frisk og lækkert dagen efter? Hilsen Camilla

  3. Pingback: VIND // Porcelænsserien tilt fra Anne Black |

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s