Pistacie-mazarinkage med chokoladeganache

DSC_0200

Forleden smagte jeg en helt vidunderlig pistacie-mazarinkage hos en bager, og det eneste jeg siden kunne tænke på var, at jeg bare var nødt til at fremtrylle en opskrift, så jeg bagefter kunne kreere den derhjemme.

Nu har jeg så prøvet mig frem, og er nået til et resultat der er fantastisk! Kagen er bagt, og skal medbringes til en helt særlig begivenhed: Min bedsteste bedste veninde er nemlig så sej, at hun netop har afleveret sit speciale og dermed er blevet cand.psych! Hvor vildt er det lige!!!
Jeg synes hun er den bedste, og derfor skal hun begaves med dejlige gaver og en lille kage til receptionen.

Hvis du, ligesom jeg, har en forkærlighed for skøn pistacie, marcipan og kager med et herligt fugtigt indre, så er denne opskrift lige noget for dig!

DSC_0205

Opskriften passer til en springform med diameter på ca. 21 cm.

Ingredienser
55 g usaltede, friske grønne pistaciekerner
150 g marcipan
125 g sukker
125 g smør, stuetemperatur
2 æg
50 g mel

Chokoladeganache
35 g smør
100 g chokolade (jeg har blandet 50 g mælkechokolade med 50 g 71% mørk chokolade, men du vælger helt selv den chokolade du bedst kan lide)
1 spsk fløde

  • Start med at forvarme ovnen på 180 °C.
  • Hak pistaciekernerne meget fint i en foodprocessor. Det skal hakkes/males næsten til pistaciemel. Der må dog gerne være større stykker pistacie tilbage – det styrer du helt selv efter smag og behag.
  • Skær marcipanen i mindre stykker og hæld det i en skål. Ælt marcipanen sammen med de hakkede pistaciekerner.
  • Tilsæt sukker og smør til pistaciemassen, og pisk det hele sammen indtil konsistensen er ensartet.
  • Tilsæt de to æg, og pisk igen.
  • Tilsæt til sidst mel. Pisk indtil dejen er fin og ensartet.
  • Dejen kommes i en smurt springform og bages ved 180 °C i ca. 20-25 minutter. Vær opmærksom på, at en mazarinkage skal være god og klæg i midten, og dermed ikke skal være helt gennembagt.
  • Når kagen er færdigbagt stilles den til afkøling.
  • Lav dernæst chokoladeganachen: Chokolade hakkes og smeltes sammen med smør over et vandbad. Når alt er smeltet tages skålen af varmen, og fløden tilsættes under forsigtig omrøring.
  • Lad ganachen køle af indtil den er tyknet, og fordel den derefter over kagen.
Advertisements

18 thoughts on “Pistacie-mazarinkage med chokoladeganache

  1. Bruger du lys eller mørk chokolade? Og hvorlænge tror du man skal bage den hvis man bruger en varmluftsovn?

    • Jeg har brugt halvt lys chokolade og halvt mørk. Det giver en rigtig god blanding som jeg elsker! Men man vælger selv hvad man vil bruge. Jeg ved desværre ikke hvad du skal skrue ned på hvis du bruger varmluftsovn. Det er der vist nogle faste retningslinjer om – det kan du helt sikkert google dig frem til 🙂

      • Man skal trække ca 20-25 grader fra når man vil bruge varmluft istedet for traditionel ovn.
        Mvh Ulrika

  2. Dem skal jeg helt klart prøve!
    Hvordan laver du det fine mønster i ganachen? 🙂

  3. Tænkte hvis du har lyst, om du vill prøve at lave flere indlæg med en sund erstatning til en lækker lille dessert? 🙂

  4. Den skal bages til fødselsdag i weekenden! Men hvor fremskaffer du usaltede pistaciekerner?

    • Jeg købte dem hos grønthandleren. De plejer at have et godt udbud af nødder og kerner.

    • Hej Stine,
      Hvor dejligt at du vil bage denne lækre kage! Du kan købe usaltede pistaciekerner mange steder, jeg vil klart anbefale Krydderiet, der har nogle meget lækre og ekstremt grønne af slagsen. Besøg dem i Torvehallerne eller køb online på http://www.krydderiet.com
      De bedste hilsner herfra

  5. Aaaarg plasticdims er et meget vidt begreb ka du uddybe eller evt sætte billede op ad det 🙂 mange tak. Fordi det er jo det smukke v kagen

  6. Det er en rigtig lækker kage. Jeg plejer at snyde helt vildt og i stedet for ganache, lægger jeg bare mørk pålægschokolade på mens kagen endnu er lun. Så smelter det fint ned på kagen, og mønsteret fra pålægschokoladen lægger sig fint på kagen…

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s