Marcipansnebolde med lakrids, frysetørret hindbær og poppende pufsukker

DSC_0334Jeg er blevet mega fan af lakridsmarcipan – det er jo SÅ lækkert og samtidig super hurtigt at bikse sammen.

Derfor har jeg eksperimenteret med en ny lakridsmarcipan-sammensætning. Denne gang blev det med lidt frysetørret hindbær. Super lækkert når man lige kan fornemme det syrlige hindbær gennem den salte lakrids.

Jeg har beklædt marcipanen med hvid chokolade, og drysset med spiseligt glimmer og pufsukker. Det ligner små glitrende snebolde – meget passende på en dag hvor man vågner op til et sneklædt København ❤

Lakridsmarcipan11Ingredienser (ca. 22 stk)
160 gr marcipan
ca. 2 tsk lakridspulver (pulveriseret)
ca. 1 tsk raw lakridspulver (kan udelades)
ca. 1 tsk frysetørret hindbær
ca. 2 tsk meget stærk kaffe
ca. 170 gr hvid chokolade, hakket
Spiseligt glimmer og pufsukker til drys

 • Ælt lakridspulver, hindbær og kaffe godt ind i marcipanen. Smag til. Tilsæt evt. mere lakridspulver og/eller hindbær hvis du lyster.
 • Stil marcipanmassen på køl i minimum 30 minutter. Tril herefter marcipanen til kugler.
 • Smelt ⅔ af chokoladen over et vandbad. Når chokoladen er smeltet tages skålen af varmen og den resterende ⅓ hakkede chokolade blandes i. Rør rundt indtil alt er smeltet.
 • Dyp marcipankuglerne én ad gangen i den smeltede chokolade. Drys med glimmer og pufsukker og stil kuglerne til tørring på bagepapir.

DSC_0330DSC_0340

Reklamer

11 thoughts on “Marcipansnebolde med lakrids, frysetørret hindbær og poppende pufsukker

  • Pufsukker er en super sjov slags sukker der “puffer”/syder/springer i munden. Nogle vil måske huske at man som barn kunne få det på en slags slikkepinde. Det er en fantastisk opfindelse der giver desserter og kager et sjovt ekstra element 🙂

 1. Hvordan undgår du, at chokoladen forbliver på kuglen, når du har dybbet den i chokolade og lægger den på papiret. Formår altid at få lavet en lille “fod” af chokolade, selvom jeg gir mig god tid, så den overskydende chokoladen kan få tid til, at drybbe af.
  Mvh. Marlene

  • Hej Marlene,
   Det er grundlæggende fordi, at chokoladen er for tynd, og så sidder den ikke godt nok fast på kuglen og løber dermed ned og danner en “fod”. Der kan være flere årsager til dette: Nogle chokolader er bare tyndere end andre, når de smeltes. Det har ofte noget med kvalitet at gøre, så prøv at se om konsistensen bliver bedre hvis du køber en lidt dyrere chokolade. En anden årsag kan være, at chokoladen er for varm og dermed for flydende. Det er vigtigt at chokoladen, når den smeltes, smeltes varsomt, og ikke bliver for varm. Prøv at se dette link med tips til smeltning af chokolade: http://politiken.dk/mad/tema/ECE1827257/her-er-hemmeligheden-bag-blankt-chokoladeovertraek—med-knaek/
   Rigtig god fornøjelse 🙂

  • Ja det gjorde jeg. Det giver lidt ekstra smag og tekstur til marcipanen, men det kan udelades hvis man ikke har begge typer lakridspulver, det er tilstrækkeligt bare at bruge den fine variant.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s