Macarons med passionsfrugt og ganache af mørk chokolade og mandelknas

Disse solgule macarons smager fantastisk af passionsfrugt og er lige hvad man har brug for når efteråret banker på døren.

Denne opskrift på macarons er super enkel og nem at følge, sukkeret skal ikke koges, og derfor er der heller ikke behov for et kogetermometer. Dermed er disse macarons optimale at bikse lynhurtigt sammen når lækkersulten melder sig (og det er slet ikke så sjældent i mit tilfælde…).

Husk forresten af læse denne Guide til perfekte macarons hvis det er første gang du kaster dig ud i macaronsbagning, eller hvis du bare har brug for gode fif til et bedre resultat!

Til at hjælpe mig godt på vej med macaronsbagningen har KitchenOne sendt mig en macaron bagemåtte fra Lékué. Det er en super lækker silikonesag med fremhævede ringe, som har gjort det nemmere for mig at lave perfekte runde macarons – thumbs up! Bagemåtten har i øvrigt plads til 48 halve macarons, hvilket på magisk vis er meget mere end jeg får plads til når jeg selv skal sprøjte macarons på et bagepapir.
Bonusinfo hvis I skulle få lyst til at anskaffe jer bagemåtten: Jeg fandt ud af, at det er nødvendigt at give bagetiden et par ekstra minutter når man anvender bagemåtten, da det tager længere tid for bagemåtten at blive varm end hvis man brugte bagepapir på en bageplade.

Ingredienser (ca. 15 macarons)
Mandler til 50 gr mandelmel
105 gr flormelis
40 gr æggehvider
10 gr sukker
7 gr frysetørret passionsfrugtspulver
Evt. gul farve

Mandelknas
25 gr mandler
0,25 dl sukker
15 gr vand

Chokoladeganache
105 gr mørk chokolade
3/4 dl fløde
20 gr smør

  • Mandlerne skoldes og smuttes. Herefter ristes de ved 180 °C til de er let gyldne.
  • Blend mandlerne fint med florsukker og sigt dem for urenheder. Bland passionsfrugtspulveret i.
  • I en anden skål piskes æggehvider og sukker helt hvidt og glat.
  • Sigt mandelmelet i æggehvideskummet og fold dejen glat. Tilsæt et par dråber frugtfarve.
  • Dejen fyldes i sprøjteposer og sprøjtes ud i ca. 3 cm. diameter store macarons. Bank let på undersiden af bagepladen således at eventuelle luftbobler i macarons’ne kommer til overfladen. Lad dem hvile i ca. 30 minutter.
  • Macaroons’ne bages ved 160 °C i ca. 12-15 minutter indtil “kraven” er ensartet i kanten.
  • Mandelknas
    Mandler, sukker og vand blandes i en pande og varmes op ved kraftig varme under omrøring.
  • Rør indtil sukkermassen er brun og flydende (først bliver den hvid og tør, men fortsæt blot).
  • Hæld massen ud på bagepapir og afkøl den.
  • Hak knasen i småstykker, og bland den i ganachen, når denne er klar.
  • Chokoladeganache
    Hak chokoladen fint, og kom chokolade, smør og fløde i en metalskål. Smeltes i vandbad, og røres sammen til det har en ensartet og cremet konsistens.
  • Afkøl cremen.
  • Når den er afkølet piskes den til en let creme.
  • Knas røres i.

Dette indlæg er sponsoreret, men giver udtryk for min egen personlige holdning

3 thoughts on “Macarons med passionsfrugt og ganache af mørk chokolade og mandelknas

  1. Pingback: Gode nyheder til alle frysetørrede bær-lovers og krydderi-elskere |

  2. Pingback: Nytårsopskrifter: Desserter, små lækkerier og selvfølgelig kransekagen! |

  3. Pingback: Den nemmeste rabarbergrød med appelsin og mandelknas |

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s