Lakridsmacarons med ganache af hvid chokolade og passionsfrugt

En glad kagebager kan ikke få veninder på besøg uden også at diske op med nogle lækre hapsere til gæsterne. Macarons it is! Og de blev modtaget med glæde.

Jeg har på det seneste brugt en del tid på macaronsbagning. Jeg VIL lære det ordentligt! Nogle gange går det rigtig godt, andre gange – not so much. Så har jeg en undskyldning for at prøve igen. Det bliver til ikke så lidt macaronsbageri.

Jeg vil klart anbefale at læse denne Guide til perfekte macarons inden man for første gang kaster sig ud i macaronsbagning!

Ingredienser
Mandler til 90 gr mandelmel
90 gr flormelis
2 x 40 gr æggehvider
7 gr lakridspulver
Evt. brun pastafarve/icing color
100 gr sukker
40 gr vand

Herudover skal der bruges: Termometer, sprøjteposer samt bageplader med bagepapir.

Passionsfrugtsganache
200 gr hvid chokolade, hakket
80 gr fløde
20 gr smør
Kød og saft af en hel passionsfrugt
eller frysetørret passionsfrugtspulver

  • Mandlerne skoldes og smuttes. Herefter ristes de ved 180 °C til de er let gyldne.
  • Blend mandlerne fint med florsukker og sigt dem for urenheder.
  • Herefter blandes mandelmelet med halvdelen af æggehviderne. Vent med at røre rundt.
  • Den brune farve og lakridspulver tilsættes dejen.
  • Vand og sukker varmes til 121 °C i en tykbundet gryde.
  • Den anden halvdel af æggehviderne piskes i ca. 3 minutter i en ny skål. Hæld den kogende sukkerblanding i æggehviderne og pisk til blandingen er stuetemperatur.
  • Bland sukker-æggeblandingen med mandelmelblandingen og rør forsigtigt til dejen er blød.
  • Dejen fyldes i sprøjteposer og sprøjtes ud i ca. 3 cm. diameter store macarons. Lad dem hvile i ca. 45 minutter.
  • Macaroons’ne bages ved 140 °C i ca. 14 minutter indtil “kraven” er ensartet i kanten.
  • Passionsfrugtsganache
    Kom chokoladen i en skål.
  • Hvis du anvender rigtig passionsfrugt gør du følgende:
    Varm frugtkødet sammen med fløden til kogepunktet i en gryde, og sigt den over chokoladen. Lad det stå 15 sekunder og rør dernæst langsomt rundt til en glat ganache. Tilsæt smørret og rør igen til en glat creme.
    Hvis du anvender passionsfrugtspulver gør du følgende:
    Varm fløden til kogepunktet og hæld det over chokoladen. Lad det stå i 15 sekunder og rør dernæst langsomt rundt til en glat ganache. Tilsæt smørret og passionsfrugtspulveret og rør igen til en glat creme. Smag til og tilsæt evt. mere pulver efter behov.
  • Sæt film over skålen og sæt til side indtil den skal bruges.
  • Sprøjt ganachen ud i en cirkel i den nederste macaroon.

Enjoy ❤

Advertisements

4 thoughts on “Lakridsmacarons med ganache af hvid chokolade og passionsfrugt

  1. Pingback: copenhagencake’s efterår i billeder |

  2. Pingback: Gode nyheder til alle frysetørrede bær-lovers og krydderi-elskere |

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s