Chokoladeis med en kerne af karamel (dulce de leche)

Jeg er helt tosset med den chokoladeis jeg for lidt siden introducerede her på bloggen. Den er bare så lækker, delikat og vanvittig chokoladeintens!

Her er et forslag til, hvordan man super let kan peppe isen op ved at kombinere med en kerne af lækker karamel af kondenseret mælk, også kaldet dulce de leche. På denne måde kan isen portionanrettes og serveres som den lækreste dessert når der kommer gæster til middag.
På ovenstående billede har jeg anrettet isen med friske blåbær og frysetørrede hindbær. Dertil serverede jeg hjemmelavede fyldte chokolader (se opskriften her) – det var en killer dessert!

For læsevenlighedens skyld gengiver jeg herunder opskrifterne på chokoladeis og dulce de leche samt giver en vejledning til anretning.

Ingredienser
Karamel (Dulce de leche)

En dåse kondenseret mælk

Chokoladeis
3 spsk kakao
140 g sukker
375 ml sødmælk
100 g god mørk chokolade – hakket
3 æggeblommer
Korn fra 1/2 vanillestang
250 ml piskefløde

Herudover: Isterninger til vandbad samt ismaskine (of course)

  • Karamel (Dulce de leche)
    Pil papirsmærkaten af den uåbnede dåse.
  • Læg dåsen i en gryde med kogende vand.
  • Kog i fire timer. Sørg for at dåsen hele tiden er dækket af vand. Ønskes en mere flydende karamel kan kogetiden reduceres.
  • Åbn dåsen (pas på – den er varm!) og voila: Du har nu karamel.
  • Chokoladeis
    Kakao og halvdelen af sukkeret blandes i en skål med et lille skvæt mælk. Rør til en ensartet masse.
  • Resten af mælken bringes i kog i en gryde og røres derefter i kakaomassen.
  • Når kakaomassen med mælk er rørt godt sammen og har en ensartet konsistens uden klumper, hældes det hele tilbage i gryden hvor det skal varmes op og simre i ca. 5 min under omrøring.
  • Gryden fjernes fra varmen og den hakkede chokolade tilsættes. Rør.
  • I en anden skål skal det resterende sukkerpiskes med æggeblommerne og korn fra vaniljen indtil massen er lyst og luftigt. Herefter hældes chokolademassen over æggemassen under konstant piskning.
  • Den samlede masse hældes nu tilbage i gryden og varmes op under omrøring. Hvis du har et termometer skal det varmes op til 83 grader – hvis du ikke har et termometer er det nok bare at være varsom og varme op uden at massen kommer til at koge.
  • Gryden køles hurtigt at i et vandbad med isterninger. Stil massen på køl indtil den kan røres på ismaskinen.
  • Slutteligt piskes fløden og vendes i chokoladecremen.
  • Isen røres i ismaskinen i 40-60 minutter alt efter ismaskinens ydeevne.
  • Anretning
    Anret isen i muffinforme. Lav en fordybning i isens midte hvori fylder en teske dulce de leche. Læg et “låg” af chokoladeis på, der dækker for karamellen.
  • Stil muffinformen i fryseren og lad isen fryse sig fast i minimum en time.
  • Server og anret med fx friske bær, frysetørrede hindbær eller hakkede pistaciekerner.

4 thoughts on “Chokoladeis med en kerne af karamel (dulce de leche)

  1. Hvor ser det godt ud!
    Vil denne is kunne laves et par dage i forvejen uden at krystalliserer og blive dårlig?
    Jeg tror nemlig den ville være det perfekte hit til min fødselsdagsfest!!

    – Mille🙂

  2. Pingback: Nytårsopskrifter: Desserter, små lækkerier og selvfølgelig kransekagen! |

  3. Pingback: Nytår del 1: Desserter, lækkerier og selvfølgelig kransekagen |

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s