Bachelor-12’er og lidt om temperering af chokolade for begyndere

Når der sker det, at man får tildelt et 12-tal for sin bacheloropgave, skal det så sandelig fejres!

Lettelsen og glæden blev skyllet ned med bobler i glasset og chokoladedyppede jordbær. Nogle af jordbærrene blev pyntet med frysetørrede hindbær, passionsfrugt og rabarber. Det kan sandelig anbefales, det var virkelig delikat.

Når man smelter chokolade og skal anvende det til konfekt, flødeboller, overtræk og lignenede kan det ske, at chokoladen får en trist, grålig overflade hvis chokoladen i processen ikke bliver tempereret korrekt. Det kan også ske, at chokoladen bliver grynet, eller aldrig rigtigt størkner og smelter i fingrene.

Den perfekte chokolade er blank, skinnende og har det helt rigtige “knæk”. Hvis man har et fintmålende termometer kan man meget nemt våge over chokoladens temperatur og dermed få den perfekte chokolade, men hvis man som jeg ikke ejer et sådant termometer skal der nogle enkelte tips til, der hjælper på at undgå dette.

  • Hak chokoladen fint. 2/3 chokolade kommes i en skål over et vandbad.
  • Smelt chokoladen under omrøring over et vandbad hvor vandet ikke koger – det skal blot være varmt.
  • Den smeltede chokolade tages af varmen og den sidste 1/3 chokolade røres i indtil det er smeltet.
  • Sørg for at der ikke kommer vand (eller damp) i chokoladen – en enkelt dråbe er nok til at chokoladen skiller.
  • Når du har brugt dem smeltede chokolade får du det bedste resultat hvis chokoladen får lov at størkne ved stuetemperatur.

bloglovin

Advertisements

7 thoughts on “Bachelor-12’er og lidt om temperering af chokolade for begyndere

  1. Tillykke med en virkelig flot karakter – og en veloverstået bachelor! Jeg blev personligt også bachelor i går, og det er virkelig en fed fornemmelse! Og faktisk har jeg også lige fejret med jordbær – dog uden chokolade ;D

  2. Pingback: VIND // Frysetørrede hindbær, lakridspulver, pufsukker, pistaciekerner og meget mere fra Krydderiet |

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s