Skøn chokolademousse af mørk chokolade med det blideste hint af appelsin og kaffe

Efter min mening skal en god chokolademousse være perfekt cremet og luftig og have en dyb og fyldig smag af mørk chokolade.

Som en ekstra bonus synes jeg det er så delikat, hvis man i moussen kan spore en mild smag af appelsin og kaffe – det gør mig noget så glad!

Denne opskrift er mit bud på en himmerigssmagende chokolademousse. Moussen kan portionsanrettes i smukke glas eller blot hældes i en form hvorfra man enten kan skrabe kugler med en is-ske eller udskære firkanter med en kniv.
Tip: Hvis du vil skære flotte firkantede anretninger, så skyl en skarp kniv i varmt (gerne kogende) vand og tør den af. Når kniven er varm kan man skære super flotte kanter uden at chokolademoussen klistrer til kniven.

Ingredienser (ca. 6 portioner – afhængig af størrelse)
150 gr mørk chokolade (jeg har brugt 70%)
4,5 stk past. æggeblommer
1 spsk sukker
1,5 tsk øko. appelsinskal, reven
3 stk past. æggehvider
2,25 dl piskefløde
20 gr (0,2 dl) stærk, stærk kaffe

  • Pisk æggehviderne stive i én skål, og pisk flødeskummen stiv i en anden skål.
  • Chokoladen hakkes og lægges til at smelte over et vandbad.
  • I en tredje skål røres æggeblommer med sukker og appelsinskal. Bland kaffen i æggeblommeblandingen.
  • Den smeltede chokolade hældes i æggeblommeblandingen lidt efter lidt. Pas på chokoladen ikke er alt for varm.
  • Flødeskum og æggehvider vendes skiftevis forsigtigt i chokolade/æggeblommeblandingen.
  • Desserten hældes i en form eller i portionsglas og stilles koldt mindst 1 time. Pynt fx med reven chokolade og hakkede (usaltede) pistaciekerner.

bloglovin

Advertisements

28 thoughts on “Skøn chokolademousse af mørk chokolade med det blideste hint af appelsin og kaffe

  1. Hold nu op, hvor ser det bare lækkert ud! Det skal helt sikkert prøve..
    Men jeg ville nok bruge pasteuriserede æggehvider også – bare for at være sikker 🙂
    Tak for opskriften!

    Mette

  2. Hvor ser den bare lækker ud, er virkelig kæmpe fan af choko mousse og ha virkelig prøvet mange for at finde den perfekte, uhm din skal også prøves, tak for opskriften og ha en god aften!

  3. Pingback: Det lækreste kagebord |

  4. Hold kæft hvor ser det lækkert – og relativt simpelt ud. Det må jeg have afprøvet ved lejlighed… snartest 😉

  5. Pingback: VIND // Frysetørrede hindbær, lakridspulver, pufsukker, pistaciekerner og meget mere fra Krydderiet |

  6. Pingback: Mochaccino cupcakes – cupcakes med mørk chokolade og kaffe |

  7. Pingback: Nytårsopskrifter: Desserter, små lækkerier og selvfølgelig kransekagen! |

  8. Min mand er ikke så god til det med kaffe og er heller ikke sikker på den går ren i ved ungerne i selskabet. Kan man udskifte kaffen med appelsin saft?

    • Hej Merethe. Jeg er sikker på man kan gøre lige hvad man vil 😉 har ikke selv prøvet det du foreslår, så kan ikke give dig et 100% sikkert svar, men giv det et forsøg 😀 Rigtig godt nytår!

      • Så har vi fået købt ind til en lækker afslutning på en festlig menu og så mælder spørgsmålet om vi ikke godt kan forberede det i aften??

  9. Det ser såååå smukt ud! Hvilken form har du mon brugt??? Og hvordan har du fået den ud af formen, for at skære den SÅ FLOT?!

    • Tak for din søde kommentar, Fru Eriksen 😉 Jeg har bare brugt et stort firkantet fad, så har jeg foret det med køkkenfilm eller bagepapir, og så er hele moussen lige til at “løfte” op hvis man løftet forsigtigt i papiret. Så kan man skære de fine firkanter super nemt 😉 Håber det giver mening?

  10. Jeg har lige lavet denne vidunderlige chokolademusse!! Den kan helt klart anbefales!
    Tak for dejlige opskrifter og lækker blog 😊

  11. Pingback: Chokolademousse med After Eight og et hint af espresso |

  12. Nu har jeg lavet denne chokolade mouse to gange, og har fuldt opskriften punktligt men hver gang bliver smagen fantastisk men konsistensen bliver flydende, savner den luftige og faste konsistens..
    Hvad gør jeg galt?

    • Det lyder meget mærkeligt. Jeg har aldrig oplevet at der skulle være noget galt med konsistensen, og kender mange venner det også har lavet denne mousse helt uden problemer. Pisker du æggehviderne stive nok? Vender du masserne og flødeskummen meget forsigtigt sammen, så du ikke slår luften og fyldigheden ud af “dejen”?

  13. Har lige fået købt nogle super skønne portionsglas, og denne chokolade skønhed skal helt sikkert serveres i dem! Tak for opskriften 😀

  14. Pingback: Chokolademousse med et hint af Baileys + vinder af Sofia-konkurrencen |

  15. Pingback: Nytår del 1: Desserter, lækkerier og selvfølgelig kransekagen |

  16. Pingback: Nytår del 2: Flere desserter, lækkerier og kransekagekonfekt |

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s