Sommerens uundværlige iskaffe

Nu kan vi vist ikke komme udenom, at det er blevet sommer! Og selvom kaffe kan drikkes året rundt dagen rundt, så kan selv jeg godt være enig i, at en kop varm kaffe kan være lidt overkill på en varm, varm solskinsdag! Men iskaffe – det er en sikker vinder hver gang!

Jeg bruger altid sødmælk i iskaffe. Når der skal masser af isterninger i bliver konsistensen alt for tynd, hvis den er lavet på mini- eller skummetmælk. Bare fordi jeg bruger sødmælk behøver det selvfølgelig ikke betyde, at du ikke må bruge din yndlingsminimælk, men giv nu bare sødmælken en chance 😉

Et godt tip: Prøv at fryse isterninger af kaffe, i stedet for af vand. Hvis du bruger kaffe-isterninger i din iskaffe i stedet for alm. isterninger, så undgår du at iskaffen bliver for vandet når isterningerne smelter.

Du skal bruge:
Et dobbelt shot espresso (eller 60 mL stærk kaffe)
ca. 1,5 dL sødmælk
Et skvæt kaffesirup (jeg bruger vaniljesirup)
8 isterninger
Shaker

  • Hæld kaffen over 4 isterninger i et glas. Det gør ikke nogen forskel om kaffen er kold eller nybrygget og varm. Hvis den er varm smelter isterningerne selvfølgelig bare hurtigere.
  • Hæld mælk og de sidste 4 isterninger i shakeren og ryst. Hvis du har en rigtig cocktailshaker af metal skal der rystes, indtil der kommer dug på ydersiden af shakeren – det betyder at mælken indeni er blevet rigtig kold.
  • Mælk plus isterninger fra shakeren hældes oveni kaffen. Top med sirup efter ønske og rør rundt.

bloglovin

10 thoughts on “Sommerens uundværlige iskaffe

  1. Lige i dag, da jeg sad på terrassen i bagende solskin med en kop varm kaffe, tænkte jeg på præcis det! At hede sommerdage og varm kaffe bare ikke rigtig ligesom swinger særlig godt sammen.
    Har aldrig prøvet iskaffe (kun kaffe-is!). Nu sker det. Tak for hjælpen.

    Hilsen Solvej

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s