A-piece-of-heaven-kagen: Oreo cheesecake med hvid chokolade og lime

DSC_0908

DSC_0907

Jeg har bagt denne kage flere gange, derfor er der forskellige billeder i dette indlæg. Disse billeder stammer fra et fødselsdagsgilde i juli 2013.

For nogle måneder siden var jeg på besøg hos en kær veninde der altid er dygtig og kreativ når det kommer til dessert- og kagebagning. Denne gang havde hun kreeret noget helt fantastisk: En cheesecake med hvid chokolade og lime på en bund af Oreos. Jeg var solgt med det samme! Min veninde kalder kagen for vidunder-kagen, og jeg kan kun være enig. Kagen har en skøn smag af hvid chokolade og samtidig et frisk pift af lime, en skøn kombination af sødt og syrligt.

Needless to say så fik jeg rekvireret opskriften og kastede mig selv ud i projektet da jeg i går skulle ud til middag og blev bedt om at stå for desserten. Der var udtalt begejstring for kagen, og nogle havde endda mod på to omgange!

Ligesom tiramisu er dette en kage, der skal laves dagen før den skal serveres, da den skal stå mange timer i køleskabet. Til gengæld skal kagen ikke bages og er oven i købet fri for gelatine.

Velbekomme!

Ingredienser
300 gr hvid chokolade
2 ruller Oreos
40 gr smør, smeltet
4 past. æggeblommer
3 spsk. flormelis
250 gr mascarpone
200 gr cremefraiche (ikke den lette)
2 stk øko. lime, saft og skal heraf
1,5 dl piskefløde

Limesirup
1 dl sukker
1 dl limesaft
Evt. 1 blad gelatine hvis du ønsker det skal stivne

Pynt: Evt. blåbær og flormelis til toppen

 • Smelt den hvide chokolade over vandbad ved svag varme og stil den til side.
 • Knus Oreos’ne og bland dem med det smeltede smør. Tryk blandingen ned i en smurt springform (diameter ca. 24 cm)
 • Hæld æggeblommerne i en skål og tilsæt formelis. Pisk til massen bliver lidt lysere og skummende. Rør mascarpone, cremefraiche, lime og limeskal i.
 • Pisk flødeskummen for sig og vend den i mascarponemassen (hvis du ikke kan få klumperne ud, så pisk den gerne med håndmikser)
 • Vend så den smeltede hvide chokolade i og hæld massen udover Oreo-bunden. Lad kagen stå natten over i køleskabet.
 • Limesirup:
 • Hvis du ønsker en flydende limesirup gøres følgende:
 • Hæld limesaft og sukker i en kasserolle og bring det til kogepunktet. Lad det herefter simre i 3-4 min. på laveste varme. Hæld den så over cheesecaken og stil den i køleskabet et par timer igen.
  Den stivner ikke helt, men danner et syrligt, blankt lag på kagen.
 • Hvis du ønsker en stivere og mere geleagtig limesirup gøres følgende:
 • Tag et ark gelatine og læg det i blød i koldt vand.
 • Hæld limesaft og sukker i en kasserolle og bring det til kogepunktet. Lad det herefter simre i 3-4 min. på laveste varme.
 • Vrid gelatinearket fri for vand, og tilsæt det til sukker/limesaften mens det er varmt. Rør rundt så det opløses.
 • Hæld siruppen over kagen og og stil den i køleskabet et par timer igen.
 • Pynt til sidst kagen med blåbær og si evt. lidt flormelis ud over.

Jeg er lidt ærgerlig over, at jeg ikke fik taget skide gode billeder denne gang. Så indtil videre må i nøjes med disse billeder med halv-skummel belysning – tager bedre billeder næste gang kagen skal laves 😉

56 thoughts on “A-piece-of-heaven-kagen: Oreo cheesecake med hvid chokolade og lime

 1. Nøøøøøøøøøøøøøj, den lyder lækker 😛 Cheesecake og Oreo’s er jo stort set altid godt, så blandet sammen, kan jo ikke være andet end fantastisk! Må invitere nogle gæster – det giver da en undskyldning for at lave den.

 2. Årh…Den ser rigtig lækker ud. Tjek min blog ud hvis du får lyst (Synes din er meget inspirerende)

 3. Jeg faldt li over din blog forleden, og nu står den altså i køleskabet.. Er dog lidt i tvivl mht limesiruppen.. Den ska være kold når den ska på kagen ik? Sys det virker meget vandet, og er bange for a ødelægge kagen :/

  • Er glad for at du får prøvet den fantastiske kage! Siruppen bliver tykkere bar den afkøles – men hvis du stadig synes den er for tynd kan du koge den lidt ind og afkøle den igen. God fornøjelse 🙂

 4. Hvor mange personer er der til? Jeg påtænker at lave den til min fødselsdag hvor vi er 11 pers. Gad vide om der er nok?

  • Jeg tror bestemt der er nok til 11 personer. Men det kommer selvfølgelig an på, hvor store stykkerne skæres, og hvor “kagesultne” dine gæster er 😉

 5. Denne kage er helt igennem uovertruffen god!
  Jeg har lavet den en del gange efterhånden og selv dem der normalt ikke er til kage og søde sager er vilde med den.
  Tak for opskriften:)

  • Tusind tak Suz, hvor er det bare sødt af dig at skrive det! Jeg kan nu godt forstå du er vild med opskriften – jeg er også selv helt tosset med den 😉
   Ha’ en dejlig weekend!

 6. Pingback: Skal en rigtig cheesecake bages eller ej? - Side 2

 7. Nu skal det være – jeg har sat weekenden af til at prøve at lave cookie dough på vanilje cheesecake på mørk chokoladebund. Du nævner kakaonibs – hvad er det ?
  I øvrigt tusind tak for en inspirerende blog

 8. Pingback: Glædeligt gensyn med A-piece-of-heaven-kagen: Oreo cheesecake med hvid chokolade og lime |

 9. Så skal jeg prøve en af dine andre opskrifter. Tak for en dejlig inspirerende blog.
  A piece of heaven cake – jeg har et spørgsmål til opskriften. De knuste oreos, er det hele oreoen med fyldet eller kun selve kiksene
  på forhånd mange tak

  • Hej Jane,
   Tusind tak for din søde kommentar.
   Jeg er sikker på, at du vil blive vild med kagen! De knuste Oreos er bare hele kiks med fyld og det hele 🙂
   Rigtig god bagning!

   • Mange tusind tak for det hurtige svar, har lovet at tage den bedste dessert med til familien på lørdag.
    God dag

 10. Jeg har noget alm flødeost liggende, kan dette bruges i stedet for mascarpone? Jeg skal have gæster i morgen aften. Hvis jeg nu laver kagen tidligt om formiddagen og lader den stå i køleskabet hele dagen, tror du så ikke at det går? 🙂

  • Hej Marlene.
   Jeg ved ærlig talt ikke om flødeost kan erstatte mascarpone, men umiddelbart ville jeg mene at det sagtens kan lade sig gøre. Giv det et forsøg! Du kan sagtens lave kagen tidligt og lade den stå hele dagen.
   God fornøjelse! 🙂

  • Og gør det meget ved kagen at det er en let cremefraiche man bruger? Har nemlig en på 9 % stående 🙂

   • Hej igen.
    Det ved jeg ærlig talt ikke. Jeg er ikke ekspert i fødevarer 😉 Vil igen bare råde dig til at forsøge dig frem 🙂
    Rigtig god fornøjelse!

 11. Mums altså! Det er bare en god cheesecake – jeg får helt lyst til at bage den igen, nu hvor du lige selv har reklameret for den endnu engang.

 12. Ej lyder så lækkert og flotte billeder…
  Nu har jeg lige sat den i køleskabet og håber den kan holde sig der til i overmorgen, da vi får gæster der. Men, men siruppen skulle nok have været afkølet inden jeg hældte den på kagen, den løb bare ned i kagen, håber den smager alligevel, men bliver ikke så flot som din. Måske du vil tilføje det i opskriften 🙂

  • Hej Sanne,
   Tak for din kommentar! 🙂
   Beklager jeg ikke fik det med i opskriften – nogle ting går jeg bare ud fra siger sig selv 😉 Men jeg kan godt indføre det i opskriften hvis det gør en forskel.
   Jeg er nu sikker på at kagen bliver super lækker alligevel 😉

 13. Hvor fint knuser du dine oreo’s? Syntes ikke jeg kunne få min bund til at hænge sammen, kan det tænkes de ikke har været knust fint nok?

 14. Pingback: Cheesecake - del din bedst opskrift

 15. Hejsa,
  Har du nogen erfaringer med at fryse rester af kagen (hvis sådan noget eksisterer fra sådan en lækker kage)? 🙂
  Mvh
  Trine

 16. Jeg har købt ind til denne skønne kage, den lyder helt vidunderlig. Super super inspirerende blog du har med mange dejlige opskrifter og smukke billeder. Et enkelt spørgsmål, når du skrive ikke den lette cremefraiche, så må det være 9% du mener, og jeg har tænkt mig at bruge 18%. For det er vel ikke den helt fede 38% du bruger vel?
  Tusinde tak
  Pernille

  • Hej Pernille,
   Hvor er det dejligt at du har lyst til at bage denne lækre lækre kage og tusind tak for dine søde ord!
   Jeg kan desværre ikke huske hvilken % creme fraiche jeg har brugt – jeg er sikker på at det ene er lige så godt som det andet 😉
   God fornøjelse med bagningen!

 17. Den lyder virkelig lækker, og jeg overvejer kraftigt at bage den i weekenden. Jeg har dog et spørgsmål ang. den smeltede hvide chokolade: jeg har prøvet et par gange at smelte hvid chokolade, og det bliver noget mærkeligt noget, der stivner hurtigt, og bliver meget ubrugeligt – ved du evt., hvad jeg gør forkert?
  Jeg lavede i øvrigt dine gulerodscupcakes, mums! Du har en fan! 🙂

  • Det er fordi det hvide chokolade brænder på når du smelter det. Pas på det ikke får for høj temperatur! Hvis du bruger vandbad, så sørg for at skålen med chokolade ikke rører vandoverfladen. Og sørg for at vandet ikke spilkoger!
   Tak for de søde ord og god fornøjelse med bagningen 🙂

 18. Hej , det er nok et dumt spørgsmål , men skraber man cremen af kiksene inden de knuses ? Hilsen Helle

 19. Hej 🙂 Jeg prøvede at lave kagen og den blev super god! Men jeg oplevede at den faldt lidt sammen da jeg tog den ud af springformen. Kan jeg komme lidt husblas i selve ostecreme-massen? Og hvordan ville du foreslog jeg gjorde det? 🙂
  Tak for en super opskrift!

 20. Sidder her og nyder kagen nytårsaften. Men jeg var i tvivl, om jeg skulle tage cremen ud af kiksene, inden jeg knuste dem. Jeg valgte at tage cremen ude, men resultatet er, at det skulle jeg nok ikke have gjort – eller hvad?

  • Argh, har lige læst kommentar/svar fra 23.10. Det ved jeg så til næste gang. Tak for en skøn opskrift.

 21. Pingback: Lately |

 22. Hej,

  Vil gerne kaste mig ud i denne cheesecake, men da jeg ikke er den store oreo-spiser, kunne jeg godt tænke mig at vide, hvad 2 ruller svarer til i gram? Pft. Mvh. Maria

  • Du kan jo bare Google oreos og så ville du hurtig finde ud af at en rulle vejer 154 gram.. 😉

   • Hej Kristina
    Man kan google sig til det meste. Oreos fås også i pakker på 66 gr. så spørgsmålet er vel egentligt ganske fornuftigt.

 23. Pingback: Cheesecake med hvid chokolade og hindbær.

 24. Hvis jeg vil fordoble portionen SKAL jeg så også fordoble portionen af æg, synes 8 æg lyder lidt vildt meget

 25. Tusind tusind tak for dejlig inspiration! Jeg lavede den til gæster her forleden, og det var en KÆMPE succes. Jeg har tilladt mig at låne din opskrift til min egen blog, men selvfølgelig henvist til din, det håber jeg du er okay med.
  Du er en kæmpe inspiration med fantastiske billeder. Kh. Christina

 26. åh altså – jeg kommer altid tilbage til denne skønne cheesecake 🙂 Det er en vidunderlig opskrift! Jeg skal stå for desserten til en venneaften og har tænkt mig, at lave denne i små portionsanretninger. Jeg vil nemlig gerne lave en tallerkner med små fine desserter 🙂 Nu til spørgsmålet – hvilken andre desserter ville kunne passe sammen med denne? Tak for en altid inspirerende blog 🙂 Kh Janni

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out / Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out / Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out / Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out / Skift )

Connecting to %s