Til kaffen, til dessert, til når-som-helst: Æbletærte

Valentine’s Day Tema 3: Less is more
Er det stadig lidt småt med penge efter en december med julegaver, nye festoutfits og drinks i byen? Eller har du blot lige opdaget, at det er Valentine’s day om bare to dage?
Fortvivl ej – her kommer vi med et forslag til en menu, som både kræver minimale ingredienser ud over dit basislager i køkkenet og et minimum af arbejdsmæssigindsats. Velsmag behøver ikke altid være dyrt, indviklet og kræve flere dages forberedelse, because sometimes, Less is more.
Til forret serveres en gulerodssuppe med frisk appelsin af Dronningemad, til hovedret er der Lady & Vagabonden-stemning fra Hjemme hos Xenia, som fremtryller spaghetti med kyllingekødboller i tomatsauce, og til slut vil Copenhagencakes charmere med den evigt elskede æbletærte.
Let the kitchen games begin!

Der var en gang hvor jeg bagte meget æbletærte. Eller, meget og meget, det er måske lidt en overdrivelse. Men det var i hvert fald en genganger jeg var glad og tryg ved, hver gang der skulle bages. Nu føles det som flere år siden jeg sidst har duftet den velkendte duft af varm nybagt æbletærte i lejligheden, så derfor blev jeg noget så glad da jeg øjnede denne mulighed for at lange æbletærten over disken igen!

Jeg skriver konsekvent æbletærte, selvom det nok egentlig er en æblekage. Men danskerne har noget andet de kalder æblekage; nemlig den vamle lag-på-lag sammensætning af æblemos + flødeskum + rasp/makronagtigt crunch. Noget, jeg aldrig ville mene kunne komme i nærheden af at blive kaldt kage. Men det er åbenbart netop denne dessert folk associerer til når man siger æblekage. Så får at undgå at blive misforstået kalder jeg denne æblekage for æbletærte!

Så fik vi det på plads 🙂

Har glædet mig til at dele denne opskrift med Jer. Den er nem og hurtig at tilberede (bagetiden er til gengæld lidt lang), kræver kun meget få ingredienser ud over køkkenets basislager, og så smager den bare himmelsk.
Enjoy!

Ingredienser
3 æbler, skrællede
1 spsk sukker
1 spsk kanel
1 spsk citronsaft
125 gr smør
100 gr sukker
2 æg
190 gr hvedemel
1 tsk bagepulver
1 dl mælk

  • Forvarm ovnen på 175 °C
  • Skræl æblerne og skær dem i tynde både.
  • Læg æblebådene i en skål og vend dem i kanel, sukker (1 spsk) og citronsaft.
  • Smør og sukker (100 gr) røres blødt. Kom æggene i og rør.
  • Bland mel og bagepulver og rør det i dejen skiftevis med mælken.
  • 2/3 af dejen hældes i en smurt springform og æblerne lægges ovenpå og trykkes let ned i dejen. Der er ikke plads til alle æbler i første omgang, gem de resterende æblebåde.

  • Fordel den sidste tredjedel af dejen ovenpå æblerne. Skær de resterende æblebåde i tynde, tynde skriver og pynt med dem. Drys med kanelsukker.
  • Bages ved 175 °C i ca. 60 minutter.

Servér med creme fraiche og nyd!

bloglovin

Reklamer

2 thoughts on “Til kaffen, til dessert, til når-som-helst: Æbletærte

  1. Pingback: Spaghetti med kyllingekødboller i tomatsauce

  2. Pingback: Epleoppskrifter

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s